tiistai 17. helmikuuta 2015

Leipzigin upeassa eläintarhassa

Leipzig on syystäkin ylpeä upeasta vuonna 1878 avatusta eläintarhastaan. Eläintarha sijaitsee kantakaupungin alueella ja on myös tärkeä vihreä keidas vilkkaassa puolen miljoonan asukkaan kaupungissa. Hienoa on myös, että eläintarhaa parannetaan jatkuvasti - tavoitteena on vuosi 2020, jolloin eläintarha olisi kokonaisuudessaan uusine alueineen valmis - ja että eläintarha on läsnä myös lähiympäristön rakennuksissa.



Eläintarha on kyllä hienoimpia näkemiäni ja kokemiani eläintarhoja - se on rakennettu mukavasti teemoittain, eläimillä on runsaasti tilaa ja opastukset ovat saksalaiseen tapaan tarkkoja ja perusteellisia. Kaikkiaan eläintarhassa on yli 850 eri eläinlajia mahdollisimman luonnollisissa ympäristöissään. Aivan erityisen hieno on tuore trooppinen Gondwanaland, joka on suuri erillinen näyttelyrakennus, jossa on trooppiset olot eli lämmintä ja kosteaa. Rakennus on todella tilava ja ilmava, ja niin suuri, että sisällä kulkee oma venereitti.





Kissaeläimillä on eläintarhaoloissa myös tavallista laajemmat tilat. Leijonat päättivät maanantai-iltapäivällä nukkua, samoin kuin pari tiikeriäkin, mutta muutamat kissäeläimet olivat valveilla.




Tilaa tarvitsevat myös elefantit, joita on kaikkiaan neljä veijaria - siis niin kuin kaikki norsuharrastajat heti havaitsevat, kyseessä ovat Aasiasta tuodut elefantit.



Apinoille on oma Pongolandinsa, joka sekin vaikuttaa tilavalle - tietysti kun keli oli nollan tienoilla, apinat eivät olleet laajoilla ulkoalueillaan, vaan lämpimissä sisätiloissa.





Kirahvitkin olivat sisähallissa, mutta nelisormimangustit tarkenivat ulkonakin!




Ja tietysti hienoon eläintarhaan kuuluu myös hieno akvaario ja terraarioalue - osa tästä teemasta on myös esillä Gondwanalandissa.





Eläintarhassa on myös hyvin ajateltu tärkeää käyttäjäryhmää eli lapsia ja varhaisnuoria - opasteet ovat heille oikealla korkeudella, miesten WC:ssä on myös pienemmille miehille mitoutetut pisoaarit, erilaista ohjelmaa ja kiertokäyntejä tarjotaan lapsille ja perheille. Myös erilaisia palveluja - kuten kameliratsastusta - on tarjolla. Jäin pohtimaan, että kukahan Manfred on ollut, kun toisen ratsastuskamelin nimi on Manfred. Onhan se varmaan hienoa jäädä esimerkiksi eläkkeelle vuosikymmenien palveluksen jälkeen ja saada työpaikan kunnianosoituksena oma nimikkokameli.

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti