maanantai 2. helmikuuta 2015

Vaihteeksi kameran kanssa: Leipzigin katujen taidetta

Valitettavan pitkän aikaa kamerani on ollut vain laukussa, mutta asun nyt Leipzigissa Saksan itäisellä puolella kuukauden, ja nyt ensimmäisenä varsinaisena Leipzigin-päivänä oli kiva lähteä taas kamera kaulassa kaupungille.

Leipzigissa on erittäin aktiivinen graffititekijöiden liike, joilla on myös omia alueita, joille he voivat taidettaan vapaasti ja rauhassa tehdä. Hyvä esimerkki on aivan keskusrautatieaseman lähellä oleva rakennusalue, jonka suoja-aita on ollut monelle graffititaiteilijalle hieno paikka myös saada omaa osaamistaan näytteille.






Mutta Leipzigissa myös asuintalojen tyhjiä ja ankeita seinäpintoja on maalattu tuoreella ja taiteellisella tavalla. Perinteisten pintojen ohella on myös luotu uudenlaista tunnelmaa tavallisten asuintalojen julkisivuihin - hieno innovaatio!





Ja liiketalojen seinillä on suuria, komeita maalauksia aivan kaupungin keskustankin alueilla; yleensähän ns. arvokkailla alueilla ei juuri seinillä hienoja taideluomuksia näy, mutta täällä näköjään on ollut rohkeutta kokeilla - ainakin meille suomalaisille - uusia asioita. Brühl Arkaden ulkoseinässä olevat maalaukset olivat niin mielenkiintoisia, että pari yksityiskohtaisempaakin kuvaa on tarpeen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti