lauantai 6. joulukuuta 2014

Fuengirolan jouluvalot

Fuengirolassa sytytettiin jouluvalot viime perjantaina eli 28.11.2014. Kaupungissa on aina loppiaisen yli monipuolinen ja suomalaisittain ehkäpä räikeäkin jouluvalaistus, jossa ei ole watteja säästelty eikä turhaan energiakustannuksia optimoitu. "Feliz Navidad" näkyy monessa paikassa - ja tietysti tuo José Felicianon aikoinaan tunnetuksi tekemä biisi soi myös monessa paikassa ja on aivan mahdoton korvamato!




Jouluaiheiset valoasetelmat ovat moninaisia - tietysti esillä on seimiasetelmia ja Jeesus-lapsiparkakin on polyrottinkisessa LED-valoilla koristellussa seimessä.




Jokseenkin hämmentäviä ovat myös polyrottingista taivutellut porot, joilla ei loista pelkästään kuono valoa tuomassa pimeään vaan koko poro loistaa niin, että Korvatunturin riittäisi kaamoksessa yksikin tälläinen valaisemaan. Kun jäkälää ei ole, joutuvat Petterit täällä tyytymään ruohoon ja petunioihin....




Ja joulukuuset ovat kunnollisen kokoisia eikä mitään riukuja ja näreitä - tosin tarveainekset kuusissa ovat toisenlaisia kuin joihin olemme Suomessa tottuneet. Mutta esimerkiksi täällä kaupungintalon edessä olevalla joulukuusella on kyllä miehekkäästi kokoa.




Ja vielä erikseen kannattaa mainita puiden jouluvalaistus - monet puistojen puista ovat saaneet oman jouluisen valoasunsa.



Että turhaan ei mainita, että Joulun aika on valon juhlaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti