torstai 18. joulukuuta 2014

Malagan jouluvalot

Kuvasin aiemmin espanjalaisen kotikaupunkini Fuengirolan jouluvalaistusta ja joulukoristelua, mutta läheisen Malagan kaupungin joulunajan valoloisto on vielä kirkkaampaa ja vaikuttavampaa. Keskustassa varsinkin pääkävelykatu on suoranaisessa valomeriholvissa ja jokaista energiansäästäjää tämä valomäärä saattaa hirvittää - mutta niin paikalliset kuin turistitkin sitä mieluusti käyvät ihailemassa ja ihmettelemässä. Itse pohdiskelen joka joulu, että kuinka suuri kaupungin varastoalue jouluvalojen säilyttämiseen täällä vaaditaan!

Monet kadut ovat saaneet jouluiset koristeet - ja tähän verrattuna vaikka Helsingin Aleksi tuntuu melko maltilliselta joulun valoiltaan.




Vaikuttavin yksittäinen katu on kuitenkin Malagan keskustan pääkävelykatu Calle Marqués de Larios, jossa on varsinainen valomeriholvi muutaman viikon ajan. Korkeissa rakenteissa on monenlaisia valoja ja mm. näyttäviä kattokruunuja!




Mutta on valojen ohella muitakin Joulun ajan symboleita esillä: kolme tietäjää ratsastaa onneksi liikennevaloihin juuttumatta määränpäähänsä keskustatunnelin päältä, lahjapaketit ovat esillä (lahjojen antopäivähän täällä on pääasiassa loppiaisena), lumiukko on tehty pitävämmästä materiaalista kuin nuoskalumesta, joulutähdet eivät yksinäisiä tinapaperilla koristelluissa ruukuissaan vaan kunnon asetelmana jne.





Joulukuuset eivät nyt varsinaisesti ole kuusipuita, mutta valaistus on komea ja kokoa on tarpeeksi! Malagan keskustan eri aukioilla on samasta muotista näköjän tehtyjä, mutta eri valaistusratkaisuilla varustettuja valokuusia.



Monet puut saavat Joulun aikaan myös oman värivalokoristelun - Cervantes-teatterin aukion edustalla olevaa koristelua ei ehkä voisi kuvata varsinaisesti hillityksi.


Ja monet liikkeet, ravintolat, baarit jne. koristelevat julkisivunsa ja tilansa jouluisesti. Pimpin jouluvalaistusta ja -koristelua tässä (miksi muka pitäisi kasvaa aikuiseksi???).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti