torstai 18. syyskuuta 2014

23 kilon rajoituksen kanssa matkassa

Vapaavuoden aloittamisessa eräs haastavimmista asioista oli mukaan otettavien tavaroiden valinta. Lentäen matkustettaessa on selkeä 23 kilon painorajoitus, jota kannattaa noudattaa, koska lentoyhtiöiden ylipainomaksut ovat kohtuuttomia. Mutta mukavaa oli, että omalta osaltani kotoa löytyi poikkeuksetta kaikki ne tavarat, joita matkaan lähtiessä halusinkin mukaan ottaa. Kellariin ja varastoihin jäi riittävästi tavaroita myös moneksi vuodeksi eteenpäin (vein äitini luokse säilytykseen esimerkiksi 12 pukua ja kellariin jäi muovisiin vaatepusseihin pakattuna kahdeksan muuta pukua, ja parin viimeisen vuoden aikana muistan käyttäneeni pukua nelisen kertaa; solmioita taisi olla säilössä sellaiset 50 käyttökelpoista - hei haloo!).

Olemme päättäneet hankkia vuokra-asuntoja, jotka ovat kohtuullisen hyvin varustettuja ja siten ei ole tarvetta kuljettaa runsaasti muuta tavaraa kuin vaatteita ja tukevan kokoista toilettilaukkua mukana (ja tietysti käsimatkatavaroissa läppäri, järjestelmäkamera, pari objektiivia jne.). Ja kirjat - vielä mukanamme kulkee myös muutama kirja, joskin niitä pyrimme kierrättämään.

Aiemman kokemukseni perusteella poikkeuksetta hyvin varustetuissa vuokra-asunnoissa on keittiöpuuhien kannalta toivottamat veitset, joten oma kokkiveitsi kulkee matkassa ja muutama muu pieni keittiötarvike; kunnollisen paistinpannun ottamista pohdin pitkään, mutta painorajoitus tiputti sen pois. Mutta keittiövälineitä Lekuen kaksi silikoniastiaa niin höyrytykseen kuin uunissa valmistamiseen tuli matkaan mukaan - ja hyviksi ovat osoittautuneet.

Mutta nyt runsaan parin viikon jälkeen tuo rajoitus alkaa tuntumaan helpottavalta. Berliininkin kaltaisessa kaupunkissa, jossa kaikkea tavaraa on tarjolla ylitsepursuavasti, ei ole tullut mieleen hankkia uusia tavaroita. Tämä on hienoa myös sen kannalta, että tavaran haluamiseen kohdennettu energia jää kokonaan hyödyllisempään käyttöön! Monet minut tuntevat tietävät hamsterimaisen ominaisuuteni, joten tärkeä kasvun paikka tämä on.

Ja tämä on ollut hieno tunne ja kokemus - näyteikkunoiden, tarjousten ja tavaratalojen sijasta huomio kiinnittyy ihmisiin, ympäristöihin ja tunnelmiin. Minulle tämä on ollut avartava kokemus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti