maanantai 15. syyskuuta 2014

Berliini on myös pyöräilykaupunki

Pidimme viikonloppuna pienen blogitauon, mutta nyt taas olemme takaisin! Maanantaina saimme vuokranantajaltamme lainaksi kaksi runsaahkosti käytettyä polkupyörää, joista sai kuitenkin aivan käyttökelpoiset kulkuvälineet renkaat täyteen pumppaamalla ja ketjut rasvaamalla. Ja sitten Berliiniä kiertelemään...

Berliinin leveillä kaduilla on hyvin tilaa pyöräilijöille, ja vaikka pyöräilykulttuuri ei olekaan sanokaamme Amsterdamin tasolla, niin mukavaa ja vaivatonta täällä on polkien liikkua. Pyöräilykypärä on kyllä enemmänkin harvinaisuus - niitä käyttävät lapset ja kovavauhtiset kuntopyöräilijät. Aluksi leveät ja paksut renkaat tuntuivat turhilta, mutta mukulakivikatuja ja sementtilaatoilla päällystettyjä pyöräteitä on kyllä mukavampi ajella leveillä renkailla kuin ohuilla.

Pyöräilyvauhti on tarpeen pitää hitaana, kun koko ajan löytyy niin paljon mielenkiintoista katsottavaa - ja liikennettäkin on kohtuullisesti. Tässäpä pari uutta kuvaa Berliinistä. Krokojäljitelmällä päällystetty moottoripyörä olisi tietysti hieno päivitys nykypyöriimme, mutta ehkä sittenkin kevyesti omituinen - mutta varmasti erilainen. Toinen otos on taas esimerkki hienosta berliiniläisestä talonmaalaustaidosta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti