keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Tietovisaratkaisu: Berliini elokuvissa - osa 1

Esitimme pari päivää sitten kuvan charlottenburgilaisesta kadunkulmasta ja kysyimme elokuvaa, jossa kyseinen kadunkulma oli keskeinen tapahtumapaikka.

Kyseinen elokuva on Tom Tykwerin toinen pitkä elokuva "Lola rennt" vuodelta 1998. Elokuva tunnetaan suomeksi nimillä "Juokse Lola!" ja "Juokse, Lola, juokse". Berliinissä tapahtuvassa elokuvassa Lolalla on aikaa 20 minuuttia toimittaa 100 000 D-markkaa gangsterinalkupoikaystävälleen Mannille tai tämän hukka perii. Manni soittaa tässä kadunkulmassa olevasta puhelinkopista ja lupaa ryöstää takana näkyvän supermarketin, ellei Lola tule paikalle tasan kello 12.00. Ja niin Lola lähtee juoksemaan.

Elokuvan tekee mielenkiintoiseksi kolme erilaista kertomusta, joissa kaikissa ovat samat peruselementit. Kaikkien kolmen vaihtoehtoisen tarinan ytimessä on Lolan juokseminen halki Berliiniin. Lolana on mainio Franka Potente, jonka monet muistanevat kahdesta ensimmäisestä Jason Bourne –elokuvasta Matt Damonin parina.

Ja Tom Tykwer on tehnyt muitakin muistettavia elokuvia. Berliini on vahvasti läsnä myös kolmen ihmisen poikkeavassa, mutta kauniissa rakkaustarinassa ”Kolme”. Kiitosta on saanut myös Tykwerin ohjaama ”Pilvikartasto”. Ja tällä viikolla kysymme seuraavaa berliiniläisen elokuvan paikkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti